Tuesday, December 6, 2011

Lamaranku diterima...


Aku terima nikahnya....dengan mas kahwinnya RM1700 tunai... .

bukan pasai kahwin ni laa.. hahahaha..kat bawah ni.. hehehehe.. yuhu.... ni haaa. canon 1100D





















































huhu.. tu je yang mampu aku tunjuk..  maka bermulalah post hasil karya aku nanti.. insyaallah.. syokkk kot.... hehehehee...dimana disini semuanya bermula,... :P

#bini kedua.. yeayy..

Saturday, November 19, 2011

Update

salam..

dalam sibuk-sibuk ni.. sempat pulak aku cur i- curi masa  sementara nak tidur.. design HEADER yang simple ni... dan cari lagu latar yang baru supaya nampak sikit perubahan.. idea nak tukar ini pun datang macam tu je.. bila aku bukak banyak-banyak gambar aku... tetiba gambar ni naik.. jadi aku pon gabung la... ..godek balik header yang lama.. terus buat... ... pas  siiap terus publish .tak nak pikir dah... huhu.. ok tak??? buat simple ja.. buakan ada markah pon kan.. hehehhe

music latar dia aku pilih pun sebab aku rasa. macam sibuk je.. tapi cam ada feel...bila aku dengar ada semangat je.. seronok..,penat, sibuk(yeke), keliru dan secara tak langsung buat aku semagat jer.. tu je yang aku rasa... nak ngutuk pon,.. kutuk lahh... tak heran pon.... best ke tak best.. ikut aku la kan.. hahhaha

satu lagi.. tiada lagi mood sedih2.. hahaha.... k kalo sesapa terbaca blog ni... follow lah... kalo aku on.. aku follow balik percayalah yer... hehhe.. k. tido dulu ...esook ada LDK (modul degree)

# huhu...  smile........:)

Thursday, November 17, 2011

sibuknya

mak aih... makin lama makin kurang aktif dah ... huhu.. teruuk dah ni...

sekarang dah tak da masa dah nak uupdate blog ni kerap2... huhu... tak bleh rilek dah kot rasanya..

banyak kerja yang tak siap lagi.. teruk laaa...  ada LDK lagi nanti.. esok photoshoot kat studio.. huhu

budak diploma pon dah nak masuk.. dan part 1 pon dah mula mendaftar kat uitm dah  semalam. maksudnya... kena cepatkan la kerja2 shooting studio. huishhh teruk-teruk...

takmo taip panjang2 lagi blur... huhuhu... nanti kalo ada cerita menarik nanti aku taip yer...

Tuesday, November 8, 2011

cuti seminggu

salam semua... hehehhe.. sori2.. seminggu tak update.. pasai  sibuk dengan kelas yang bertubi-tubi pas konvo aritu..

sekarang pon dah raya haji dah.. aiyaa.. banyaknya perayaan bagi aku semester ni... event lagi... sampai ak kurang dah tak sempat update. tak da idea kot..

arini 8.11.2011... bermakna esok ari jadi aku..perghhh.. meningkat lagi umuq aku.. terbaekk..

cam na la esok nohh.. aku pon tak ingat sangat sebenaqnya.. aku ingat pon masa ada orang beringat.. huhu.. 9.11.2011.. wahh.. hari aku.. free call.. humm raya rayaaaa!!!!

cuti seminggu ni buat keja jadi berlambak. dan pas cuti ni yang aku taw keja lagi bertambah banyak dan kuiz yang bertubi-tubi bagi semua subjek. perghhh yang lama pon tak siap satu haram lagi.. oh tidakk!!!

aku harap mood aku pas ni stabil.. pasai kompom stress. kelas pon dah sikit kelam kabut... pasai kalau ada hari yang sibuk.. 2-4 orang saja yang ada dalam kelas. tudiaaa mana pi yang 12 orang ?? hahaha..

k la aku tak da idea nak taip... pasai kat kampung ni aku full ativiti aku ngan memember.. jejalan skitar aloq setaq..kaco pompuan, ronda-ronda.. dan sekarang ni ngah ancang nak pi padang besaq. dekat ja pon.. cuma memasing ja takdak duit lagi.. hahaha.

k waasalam noo...

Saturday, October 29, 2011

Hari Keramat...!!! (Konvokesyen UiTm ke-75)

hanya mampu tersenyumm... huhuhu s.m.i.le.

best kot konvokesyen rupanya.. hihihi... ni gambar yang sempat aku  edit dari kamera bob.. bob memang terer tangkap gambar dan aku hanya edit colour dia saja.. bagi naik sikit.. hihihi..

tengok laa.. kalo tak puas tgk kat facebook nohh...







melompat ke langit





menyambut


tergaya lak

hiarhhh

kena komplen

558

aku dan family

sisi

mana nak pergi nih

aku dan family

tangkap sendirik




habis ja konvo... kereta wira buat hal... bateri habis pasal lampu terbuka... aduss. tolak tak jalan.. last-last kena cari alternatif.. jumper' kereta.. akhirnya boleh jugak.. huhu..

malam tu ..aku makan sepuas-puasnya... ayah belanja... bestt.. aku bedal sampai tiga pinggan nasi... sedap.. kat salbila tu.. hehehe..

8.30 mlm..family aku balik kedah.. aku salam dan peluk mereka..  huhu..  aku follow mereka sampai trafic light dan kemudian berpisah di traffic light.. aku ke kanan,.. mereka terus...  .

balik ja aku terus tidur awal..  dan esok paginya aku tengok msg kat enset aku. dan mesej dari kakak aku yang diorang sampai pukul 12.30 pagi...  huhu selamat dah sampai kedah.. 3 jam ja... k aku tak leh tulis panjang-panjang .. pasai kena buat kerja... huhuhu...








P/s : sebak bila masuk dewan.. .nasib baik sempat kawal otak..
(dengan ini aku memaafkan kepada sesiapa yang aku rasa bersalah walaupon dia tidak menyedarinyapon.. dan aku meminta maaf kepada ko semua...yang terasa hati kepada aku... aku dah tak kesah..smile... )

Thursday, October 27, 2011

Nervous!!!

cuma satu jer nak kata.. nervouss!!!










p/s; 2 petang.. tq Haris Adams..

Sehari sebelum... ( Makkk..esok datang takkk...??? )

tadi pukul 8.30 pagi.. aku bangun..

bangun ja terus aku bukak fb.. hahaha.. apa cara la kan??? asal celik ja terus ja tengok fb.. ala on ja pon..

semalam aku amik faiz dia sampai sini. konvo disini...

pas tu.. aku teringat family aku  yang kata nak datang esok. harap mereka dapat dapat..datanggg. huhu..sebenarnya aku masih lagi terfikirkan apa yang nak jadi hari esok.. macam mana la rasa kan feel masa nak naik stage tu..  hati ni biasa ka..nervous ka.. tak ada apa-apa rasa ka... entah laah.

................................

masa ambil jubah tadi dengan Faiz, Ara, dan Suraya tadi. aku terjumpa dengan staff HEP.. (diorang yang handle ini tempat pengambilan jubah..) diorang masih kenal aku.. dan yang paling best tu.. aku diorang ucap tahniah tapi aku tapi ada jugak yang tercakap..

"konvo pon kamu.. good2 camna result dulu."

hati ni tersentap jugak walaupon kata-kata tu memang nak cakap tahniah..dan pas tu aku gelak je.. alaohhh.. jangan la kata cam tu...bukan repeat paper pon...tertiggal subjek ja pon.. sentap kang baru taw... hohoho dan aku pon kata la...

terima kasihh...urmmm DEKAN setompok.. hahaha!!!


pas tu aku gi ke tempat amik jubah.. masa nak amik jubah tu aku keliru ja nak pilih jubah..

Aduss.. saiz S ke saiz M hahhh????


atas cadangan staff situ.. saiz S jadi aku pon test la..

 hummm padannn... 

jadi aku pon terus amik... dan kuar.. hehehe apa lagii.. nak melaram la... lama kot tunggu jubah ni... dulu pon pernah pakai jubah kakak aku ja masa dia konvo degree.. tapi aku  pakai kejap ja.. pasai aku tak rasa sampai lagi pada masanya jadi aku postpone je laa dan aku yakin esok adalah hari aku... apa nak jadi-jadi lah.. yang pasti aku nak konvo..

kalau ikotkan jati  dan fikiran aku ni...

aku memang nervous pada hari esok.. bukan tak sabar-sabar tapi takut nak rasa pengalaman untuk hari esok macam mana rasanya dapat konvo. berharap hari esok dapat berjalan dengan lancar dan gambar yang ditangkap semua cantik cantik oleh photograher dan bob atau  sesape yang aku nak menyibuk  menyemak nak tangkap pakai kamera dia.. huhuhu ..

aku juga takut yang kemungkinan juga ego aku sebagai lelaki yang gila-gila ni jatuh dengan termengalirnya air mata aku ni.. takut aku sebak masa aku peluk ibubapa aku...aku harap aku dapat tahan... tengok je la macam mana.. cam ngegada plak aku rasa.. tapi hari esok siapa tahu kan???kan???

hummm.. family aku datang pagi esok dengan kakak aku... mereka nak datang.. pagi tadi aku telefon MAKK.. ... bila dia angkat ... (dalam loghat kedah):

aku: hello makkk.. hmm esok makk mai tak tengokkk chek konvo...????
Makk: haaa.. ya...awat.. ?
aku :( lagi sekali...) makk mai takk esokkk???
makk : haaa mai.. mak ngan ayah dan kak hangg pi sana pagi esokk.. petang kan konvo??
aku : ( sengihh...) haa.. mai  takpa aa.. k k ...hhehehe

pastu aku terus bagi salam dan letakk.. yeaaa family aku maii esokkkk..

lama tunggu konvo ni.. akhirnya aku dapat jugak konvo depan family aku..humm aku tak kesah kalo korang semua nak kata aku ni anak manja ka apa... aku tak kesah pon..sapa tak syiokk bila keluarga sendiri nak mai sini ..

pas amik jubah di fakulti tadi aku, faiz dan bob terus pergi makan kat kedai makan mesra tomyam tu.. pekena roti canai.. huhu.. lapar laaa...

dan lepas makan kami terus gi shooting kat UTP.. tengah hari.. sebab cuaca elok.. heheh melaram la aapa lagii..

pas setel semua kami balik dan aku terus tidur...

malamnnya aku takda buat apa sangat...   pasi hujan.. tengok tv dan online...  tu je..

k la nak tidur penat la hari ni...  harap family aku sampai sini dengan selamat... tengok aku konvo esok..
EHHH.. AKU DAH NAK KONVO lah esokk..huhuhu :).




*P/s : TQVM kepada yang ucap tahniah pada aku... aku amat menghargainya... smile :)

Monday, October 24, 2011

Menghitung hari...


 kini aku menghitung hari menunggu...

ISTIADAT KONVOKESYEN UiTM KE - 75...

siapa yang tidak seronok apabila tamat pengajian diploma dengan daya usaha sendiri.. dan secara tidak langsung telah membuatkan ibubapa aku sendiri berasa bangga dengan kejayaan ku ini.. iaitu akan menggenggam segulung diploma.

hanya ini yang mampu aku membalasnya... walaupun bukan dengan wang ringgit... dengan ini segala pengorbanan dan sokongan mereka akhirnya terbalas... .

terima kasih makkk..
kerana tidak putus mendoakan anak mu yang kurang pandai ini..sampai sekarang..


terima kasih ayahhh..
kerana menghabiskan wang ringgit kepada anakmu tidak yang matang ini....


terima kasih abang, kakak dan saudaraku 
kerana  memberi sokongan kepada aku..


dan terima kasih  kawan-kawan kerana
tanpa mereka tak mungkin aku  dapat belajar di UiTM ini dengan penuh gelak ketawa, bersuka -  duka dan sudi berkawan dengan aku yang tidak matang dan kurus ini.. huuhuhu..


.... kini aku menanti hari... unutk meraikan kejayaan aku ... mulai


S.E.K.A.R.A.N.G. . . .



sekadar hiasan.ehehe
*mula teruja setelah melihat kawan-kawan yg telah meraikan kejayaan mereka di Shah Alam.

>MOOD: Nervous!!!

Bengkel 2 hari (FINAS)

anda bercita -cita  mahu menjadi pengarah???

haha.. layan jugak masuk bengkel ni. mula-mula aku pakai redah ja masuk.. ala masuk free.. bila kata ada sijil baru semangat sikit... dari FINAS kot.. huhuhu...

Sabtu..

2 hari dalam program ni memang letih. hari pertama tu kami asyik tengok ja tayangan filem pendek tu.. ada dalam salah satu scene tu aku sedikit tertarik dengan kata-kata si bisu dengan menggunakan isyarat tangan. aku paham pon pasal ada subtitle kt bawah tu..

bagi aku ayat dia memang best masa dia menolak permintaan gadis yang ingin menjadi kekasih dia. yela. dia seorang perantau. lagipun dia cuma sekejap sahaja berada di negara awek tu. lepas pompuan tu luah perasaan.laki bisu ni senyum dan terus .. dia bercakap dalam bahasa isyarat tangan..

"sometimes..SILENT IS THE BEST WITHOUT DISCRIBED THAT  WORD " 
(maaf kalau silap sikit bahasa..ini yang aku dapat ingat..harap faham yer..)

pastu.. lelaki bisu tu terus hilang... kekadang tu.. betul jugak.. lebih baik berdiam diri daripada meluahkan.. tapi kalo tak luah sakit plak kan...? huhu.. fikir je la sendiri noo yang mana terbaik.. hehee..

pukul9 - pukul 6 bengkel ni berlansung.. mata dah ngantok.. jadi pas setel semua tu aku balik rumah dan terus tidur sekejap... dan malam tu  aku bangun kejap. nak buat jurnal untuk tipografi... aduss banyak plak keja.. huhu.. 

dan  jam pukul 10 malam family hafiz datang.. untuk ambil dia pergi shah alam.. konvo kat situ. dia gerak malam ahad.. hari sabtu,   jadi hari ahad dia konvo..best la kan.....untung la dapat konvo awal.. huhu.. aku pon ucap tahniah la.. dan pas dia pergi dalam hujan yang lebat dengan kereta swift kot tak silap aku..pas tu dia pon hilang.. 

hahaha...

hari ni dah isnin..  
hahhhhh.. tinggal sorang laaa... hahaa.. apa lagi.. aku pon sambong la wat kerja.. mesej-mesej.. pas tu aku tido.. awal sikit dari biasa..pukul 2.30 pagi.. hehehe.. selalu pukul 3.30 pagi..

.....................................

ahad..(hari kedua)

pukul 8.40 aku bangun.. siap je teru pergi fakulti "OM' bangunan yang baru tu.. hari ni kurang yang datang.. boring kot..ntah2 tak minat.. apa-apa pon. layann ja lahh.. hari ni "shooting.. short filem." ni sinopsis dia...

tajuk "KOSONG"
area: bandar U dan uitm

" kisah dia berkaitan dengan kisah orang buta yang ingin melihat kebaikan atau keindahan yang dibayangkan olehnya.. tetapi sangkaannya meleset sama sekali kerana apabila dia celik dia melihat pelbagai kejahatan,maksiat dan dia mmerasakan dirinya seolah-olah ditipu.. sebagai ending..dia telah menutup matanya.. sebagai protes.. huuhuhu.. (sabor je la) "

adusss satu hari shooting..penat...
 dengan bantuan dan tunjuk ajar krew-krew dan pengarah terkenal tuu.. YUSUF KELANA (YK) boleh la.. tetapi setelah dia tinggal sekejap ja proses pengambaran tuu.. satu kesilapan telah dibuat... hahaha... kalo korang tengok short filem ni nanti.. memang ok .. (boleh la bagi kami yang baru buat filem pendek ni.. ) tapi di pandangan YK ni.. (dah expert kan) mmg failed..

 eh tengoklahh... pas  tengok nanti aku gitaw apa yang silap tu nohhh.. hahaha...


video
Short Filem (kosong)

haaa.. dah tengok... aku jadi pelakon etxra ja.. yang baju kuning tu.. berapa saat ja... huhu

ok

dah detect apa salah diaa???
humm tak taw kan.???.

 cuba tengok scene dia nak celik tengok dunia nyata yang penuh kepura-puraan ni...

orang pertama yang di akan lihat tak dimasukkan.. iaitu doctor... sayangnya,.. doctor pompuan tu boleh la dikatakan lawa... tak dimasukkan pon.. nampak tangan ja...tu yang sedikit mcam gagal loh.. tapi boleh la.. puas hati jugakk.. huhuhu..

ni gambar dalam tempoh bengkel 2 hari ni.. tengoklah... huhuhu...
susah siall nak shooting.. maaf bob.. aku  terpaksa ambik dari photo fb ang. mintak share noo.. hahaha.
tak sempat nak ambik kat ang.. hohoho...

antara gambar yang sempat aku ambil...


Yusuf Kelana bagi tunjuk ajar. (briefing)

sesi kelas


cari setting


pembikinan 1


pembikinan 2


pandai ang amik bob


pergh sampai cam ni sekali ..sapa kata senang


aku dalam bahagian pegang payung


doctor ni la yang aku cakap tadi.. patot muka dia ada ditunjukkan
 dalam video sebagai orang pertama yang dia nampak


tunjuk ajar lakonan dari otai


cenderahati dari otai 1


cenderahati dari otai 2


cenderahati dari otai 3 (juruedit : animator)



cenderahati dari otai 4


dan di bawah ni adalah aku.. bukan otai... hahaha hanya pelajar biasa yang mahu belajar....


akhirnya dpat jugak. sijil penyertaan. terima kasih FINAS


sesi bergambar 



dah tengok???.. k aku nak tidoqq... tamat sudah.. 2 hari bengkel filem pendek ni..


TERBAEKKK...




P/s : menghitung hari...:p

Sunday, October 23, 2011

sensorang lorrr...

hari ni aku dok seorang diri dirumah sewa...pasal Apis dah pegi shah alam jugak. konvo... aishh lambatnya turn aku ni... hehehe..

korang.. meh teman meh.. leh wat keja sesema.. pompuan nak join mai la.. tapi dok  diam-diam kat dapur tu.. tolong masak yer... (ada pulak dapur kat rumah aku ni... hahaha)

no mood... wat keja jap.. journol pasal "bus konsep".. aduss.. CTU tak siap lagii. aiyakk...

p/s: layan sudahh,,,

Friday, October 21, 2011

Trip yang best (Program Pendidikan Kraf Perdana)


kan aku dah cakap tadii..


stage



Taklimat



cari port


orang lama tunjuk ajar

terkial-kial nak buat

terer tak (1)

Terer tak (2)

sila pilih

3 grafik 2 fine art (nampak tak hasil karya aku tuhh.. )
dop bape nak jadi... haha


cenderahati

cenderahati 2


gambar ni aku ambil dari FB bob dan fb degreeperak pasl tak sempat nk ambil dari bob. takper janji ada kan.. hhehe. besttt .. 

k.. bye semua

#ps: sabtu ni ada event pasai FINAS filem.. tayangan apakebenda ntah.. harap best jugak..